Codzienność bez glutenu – czy gluten jest naprawdę wrogi?

Czasem skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozstrzygnięcie. Z jakiej przyczyny? Albowiem na świecie pojawia się dużo mitów, które dotyczą jedzenia. Chociażby mit odnośnie do glutenu. Wiele osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Faktycznie, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Towary mleczne także są szkodliwe dla alergików. Wskutek tego przed metamorfozami żywieniowymi wypada zwrócić się po radę do dietetyka, który zaleca różne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dyscyplinie odchudzania, albowiem nie chcą się przyznać że mają jakikolwiek problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że ekspresowo zdobędziemy ładną i szczupłą posturę. Tymczasem prawda bywa całkiem inna oraz notorycznie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje lub po prostu nie posiadamy siły na to, żeby wykorzystywać ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest stosowanie paru typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie oraz wracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Z jakiego powodu? Bo organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że właściwa ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby potrzebował i rozpoczyna się bronić kiedy jedynie jest ich mniej. życie bez glutenu Ta obrona skutkuje gigantycznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w ciele, zwłaszcza, jeżeli gwałtownie zjemy nadmiernie niemało. To fundamentalny błąd odchudzających się, odpowiedniej więc rozpocząć jedną długotrwałą dietę jednak nie przekształcać jej.
Zobacz filmik

ADD YOUR COMMENT